24 Temmuz 2009 Cuma

Sahibine Mektuplara Dair – Mektubunuz Var!!!


Dünden bu yana iki farklı düşünce beynimde dönüp duruyor.Aslında ikisi de birbiri ile ilgili,ilintili.

Sahibine mektupları sizlerle buluşturalı neredeyse 1,5 yıl oldu.Bu 1,5 yıl içinde hayatlarımızda bir çok şey değişti.

Bazen küstüm uzun süreler bloğa yazmadım,bazen yazacak bir şey bulamadım,bazen yazarak kafamı dağıttım,bazense kaçış yolunu Sahibine Mektuplarda buldum.Diğer blog yazarları içinde aynı mı bilmiyorum ama Sahibine Mektuplar benim için bir çocuktan farksız.Ne de olsa bir aşk çocuğu o…

Ama enteresan olan başka bir şey varsa hiç tanımadığım bir çok insana ev sahipliği yapan Sahibine Mektuplar ailem tarafından aforoz edildi.Kimi hiç girmemeyi tercih etti,kimi çok fazla yadırgadı,kimi özel hayatımı sizlerle paylaştığım için beni suçladı…

Belki bana kızacaksınız ama ben aile bağlarına inanmam.Belki annemi ve babamı erken yaşta kaybetmemden kaynaklı ama benim için sevgi kalpten kalbe bir bağdır ve o bağın kurulması için ille de arada kan bağı da olması gerekmez.Öyle insanlar girer ki hayatınıza kardeşinizden daha yakın olur size.Bazıları anneniz olu verir,kimileri babanız.Sığınırsınız onlara en dar anlarınızda.

İşte düşünce buradan yola çıktı,çünkü ben en dar anlarımda beni daraltan neyse Sahibine Mektuplar’a yazarım.Yani sizlerle paylaşırım.

İşte bu yüzden Sahibine Mektupları bunca zaman hor hakir gören ailemden ailelik ünvanlarını alıp bu gece sizlere dağıtmaya karar verdim.Dağıtım şekline gelince;

Öykü – Biricik küçük kardeşim (Onun yeri çok ayrı bende)

Uykusuz – Dayım J (Kendi dayılarım da İzmir’de ve onları çok anımsatıyorsun bana)

Papatya –Şu aralar Türkiye’nin keyfini çıkardığına eminim –ablam

Erkan – Karamsar ve Mutlu adam – Kuzen (Gerçek kuzenlerimi çok severim bilgin olsun)

Ali İkizkaya –Sizi tanıyalı çok az oldu ama nedense daha ilk bakışta ilk hissettiğim şey sizde,saygı ve yaşanmışlık .O yüzden evin büyük abisi

Verago – Onunla hem hemşeri hem de burçtaşız. – Kuzenim

Tarki – Gezgin adam –erkek kardeşim

Umarım kimse kızmaz,neredeyse herkes birbirini tanıyor zaten.Aslında ben bunu biraz yüzlere tebessüm olsun,aileme de kıssa dan hisse olsun diye yaptım.Hayatta bazı ünvanları hak etmediğimiz halde kazanıyoruz ve maalesef değerlerini hiçbir zaman bilmiyoruz.

Gelelim ikinci konuya ;geçen gün Sahibine Mektuplar’a adsız biri pek de hoş olmayan,beni tanımayan birinin yazmaması gereken şeyler yazdı.Bende olabildiğince kibar bir şekilde uyarmaya çalıştım.Ama sonra ya tanıdığım biriyse ve mecburen ismini saklama ihtiyacı duyuyorsa diye düşündüm.Sansüre karşı olduğum için kendi bloğumda da yorumlara engel koymadım.Umarım mecburen ismini saklama ihtiyacı duyarak bana ulaşmaya çalışan birinin kalbini kırmamışımdır ve gene umarım suistimal edilmiyorumdur.Ben böyleyim işte,önce yapar,sonra üzülürüm….

Sevgiyle Kalın….

22 Temmuz 2009 Çarşamba

Özledim seni ama ya Sen???


Sevgilim’e

Uzaktasın benden,bu beşinci gün…Öyle alışmışım ki varlığına,pazartesi akşamı iş çıkışı evlerimin yollarını şaşırdım.Sana gelecektim,son anda kırdım direksiyonu doğru yöne.

Sonra uykularım bölük pörçük,o erkenden uykusu gelen kız ben değilim sanki.Bilirsin hiç sevmem sensiz uyumayı.Geceleri yatmamak için binbir bahanem var şimdi.

Akşam yedi de telefon çalacak,ben gelmek üzereyim,ne yiyeceğiz bu akşam diye soracaksın diye bekliyorum ama telefon çalmıyor ,sen sormuyorsun aşkım.

Ne iş yerinde ki didişmelerini,ne benim bitmeyen dertlerimi dinleyecek kimse yok.Yeni çektiğim fotoğraflar öyle öksüz sen gel de bak diye bekliyorlar.İşe gitmeye bile bahanem yok,akşam olunca seni göremeyeceğimi bilirken hiç istemiyor canım çalışmak.

Yani anlayacağın ben burada sensiz öksüz ,sensiz yetim,sensiz kimsesiz,tatsız ,tuzsuz bir insanım.Yavan kaldım.

Az önce mesaj yolladım sana,sensiz bu geceler hiç çekilmiyor,özledim diye…

Cevap gelmedi……!

Ama ya sen sevgilim,bensizken beni özlüyor musun,durduk yere kokum geliyor mu burnuna,uyku uyumak senin içinde zor mu bensiz.Benle konuşmayı özledin mi?Beni özledin mi sevgilim?

Benim cevaplarını bilmediğim sorularım var sende,bir türlü aşamadığım,üstesinden gelemediğim,sebebini bilmediğim,gizli,gözle görülmez bir boşluk var sanki aramızda.Bazen öyle korkuyorum ki,bir gün gelip gideceksin diye,tüm bunlar meğer bir aldatmacadan ibaretmiş diye.

Neden bu kadar pahalı sevgi sözcüklerin bana karşı,duyamayacak mıyım hiç senden beni sevdiğini,oysa dünya üzerinde beni en mutlu edecek şey senden duyacağım iki kelime;

‘Seni Seviyorum’

Söylenmedikten sonra hissedilene neye yarar ki yürekte ki sevgi!!!

Seni Seviyorum Sevgilim….

21 Temmuz 2009 Salı

A-Ş-K’ın Halleri


Siz hiç aynı anda birinden hem nefret edip hem de deli gibi sevdiniz mi?

Siz hiç aynı anda iki kişiyi sevdiniz mi?
Siz hiç kendinizin hiç bitmeyen bir oyunun içinde sürüklendiğini düşünüp,durduk yere zırıl zırıl ağladınız mı?
Siz hiç evli birini sevdiniz mi?
Siz hiç,hiç görmediğiniz birini sevdiniz mi?
Siz hiç,bir gece bir sokakta durup,hiç yaşanmamış bir aşkı kendi beyninizde yaşatıp tükettiniz mi?
Siz hiç reddedildiniz mi?
Siz hiç,durdurmadan günlerce hastalıklı bir şekilde tek bir kişiyi düşünerek yaşamayı denediniz mi?
Siz hiç sevdiğiniz için kendinizden vaz geçtiniz mi?
Siz hiç,sevginiz için sabretmeyi öğrendiniz mi?
Hiç kelimeler boğazınızda düğümlendi mi?
Hiç yapmak istediklerinizin tam aksini söylediniz mi?
Aşk için en fazla ne yapabilirsiniz?
Sevdiğiniz için en çok neden vazgeçebilirsiniz?
Gerçekten sen mutlu ol yeter diye bir şey var mı?
Sizin hiç iki yatağınız oldu mu?
Siz ayrıldığınız insanları silmeyi becerebildiniz mi?
Hiç sevgilinize sormak istediğiniz soruları,cevaplarından korktuğunuz için soramadığınız oldu mu?
Siz hiç kendinizi yenik,bitik,çaresiz hissettiniz mi?
Hiç boyun eğdiniz mi?
Hiç yenik düştünüz mü kendinize?
Hiç biz olmayı becerebildiniz mi?
Hiç ikiyken bir olabildiniz mi?
Siz hiç ‘hiç ‘oldunuz mu?


Peki ya siz hiç aşık oldunuz mu?

19 Temmuz 2009 Pazar

Bir Küçük Şiir...


Okan Bayülgen'i severmisiniz bilmiyorum ama beni çok etkledi...Durup durup dinliyorum...O da beni alıp alıp götürüyor İşte bu yüzden olsa gerek sizlerle de paylaşmak istedim.Umarım beğenirsiniz.Bu arada yandaki fotoğrafta bana ait :)İsteyen bunun içinde yorum yapabilir.:)


Not: Bu arada bana destek olan,şans dileyen,benim için dua eden herkese tekrar tekrar gönülden teşekkür ederim.Herşey gayet güzel geçti,dualarınız sayesinde....




SAYAÇ

Sitenizesayac.com