11 Mayıs 2010 Salı

Deniz Baykal Skandalı


Dünden beri hepimizin gündemine oturdu Deniz Baykal’ın skandal istifası.Hal böyle olunca bende bu konu hakkında ki düşüncelerimi paylaşmak istedim.


Hatırlarsanız bundan birkaç sene önce de Ali Kırca’nın benzer bir videosu internete düşmüş,elden ele gezmiş.Ali Kırca kınanmış,yuhlanmış,kanal değiştirmek ve hatta bir süre ortadan kaybolmak zorunda kalmıştı.Şimdi de Deniz Baykal…


Her ikisinin de bahsi geçen videolarını izledim.Hatta Ali Kırca için çevremdekilere hayli dil döktüm.Bize ne dedim adamın fantezi dünyasından.Alan memnun satan memnun,kadın kalkıp suç duyurusunda mı bulunmuş ‘bu adam cinsel ilişki esnasında bana vurdu ‘diye.Yok! Eeee o zaman bize ne!!!Size ne ve hatta kime ne?Şimdi bana kalkıp toplumun önünde olan insanlar ,genç bireyler örnek alabilir demezsiniz umarım.Çünkü hepimizin emin olduğu bir şey varsa o da ne Ali Kırca’nın ne de Deniz Baykal’ın mahrem görüntülerini Türk kamuoyuyla paylaşmak arzusunda olmadığıdır.


Deniz Baykal’ın böyle bir sebepten istifa etmesinden ötürü gerçekten üzüldüm .Ama;CHP’nin Deniz Baykal’dan kurtulmuş olmasından ötürü duyduğum sevinç bu üzüntüyü bastırdı açıkcası.

Gözlemlediğim;bizim ülkemizde maalesef bireyler o koltuklara oturduktan sonra her ne pahasına olursa olsun buna Saadet Partisiyle koalisyon yapmakta dahil , kendi partilerine zarar vermek uğruna yerlerinden kalkmıyorlar.Son seçimlerde birçok insanın CHP’ye oy vermemesinin ve haliyle AKP’nin seçimden 1. parti olarak çıkmasının tek sorumlusu zannımca Deniz Baykal’dan başkası olamaz.


Bu vakitten sonra Türkiye için temennim CHP’nin başına güven verecek ve oy toplayabilecek bir başkan gelmesidir.


Tabii can sıkıcı bir ihtimal daha var ki ;o da Deniz Baykal’ın fiziksel olarak ortada olmamasına karşı bir kuklayı koltuğuna oturtup yönetime kaldığı yerden devam etmesidir.


Son olarak yazık diyorum Türk Sol’una.Bence AKP örnek alınmalı.Adamlar senelere yayarak,hiçbir yatırımdan çekinmeden kendilerine oy verecek bir nesil yetiştirdiler.Alt yapıyı kuvvetlendirdiler .90’ların ortasında üniversite hazırlık kurslarına gidenler FEM dersanesinin hikayelerini hatırlayacaklardır.Sizce orada iyi eğitim karşılığında namaz kılmaya oruç tutmaya zorlanan ve üniversiteyi kazanan o öğrenciler şimdi nerede?

Bu işler memleket elden gidiyor vaazlarıyla olmaz,ağız dalaşıyla muhalefet ederek hiç olmaz.AKP’nin vakti zamanında yaptığını yapmak gerek,onlar gelecek nesile yatırım yapıyorsa bizimde yapmamız gerek.Ama ne yazık ki bugüne kadar Türkiye’de yönetimi devralan hiçbir parti bunu düşünemedi.


Dilerim hepimiz için hayırlı olur…



Not:Hani diyorum siyasete mi atılsam acaba? :)


9 Mayıs 2010 Pazar

Annem’e


Keşke neşeli bir şeyler yazabilseydim buraya anne.Ama olmuyor işte konu sen olunca …Daha anne der demez seller akıyor bende.Oysa sen hiç sevmezsin ağlamamı,hatta ağlayan insan sevmezsin.Dik durmalı insan dediğin senin için.O yüzden cenazende bile ben çok ağlayamadım anne.Hatta gelirken sana vapurda çok sevdiğin martılara simit verdim sıradan bir günmüş gibi…Bir tek işte bilirsin sen ,seni getirince camii avlusuna koptu bir şeyler bende anne…Dayanamadım…Sonrasını anımsamıyorum zaten anne,sende anımsama…Sonrası kötü ,alıp seni toprağın altına koydular,sonrada üzerini kapadılar hele o tahtalar yok mu o tahtalar…


Bugün anneler günü. Artık saymıyorum bu kaçıncı sensiz anneler günüm.Onca sene geçti ne anne olabildim ne anne diyebildim.Sana verdiğim sözlerin hiçbirini de yerine getiremedim.Hala Şafak adında bir kızım yok mesela .Şafak kızı Başak ,Başak kızı Şafak olamadık biz anne.Olacağımız da yok bilesin bu vakitten sonra.Kızın öyle yalnız öyle ıssız yaşayıp gidiyor işte.


Hala hırçın hala dik başlıyım ama yaşlandıkça daha bir sen oluyorum galiba .Dayım ne vakit görse gözleri dolarak ‘Hoş geldin Şafak’ diyor.Sanırım o da seni özlüyor ama onu kıskanıyorum ben anne.Çünkü senle benden çok vakit geçirdi tıpkı ağabeyim gibi…


Yok işte,ne yapsam yerin dolmuyor.Özlüyorum seni.Cebimde hep en son geldiğimde senden aldığım kozalak,zor anlarımda kimseye çaktırmadan onu sıkıyorum avucumda anne.Sanki aramızda gizli bir sembol gibi,ben onu sıkınca sen koşup geleceksin imdadıma…


Ama gelmiyorsun anne…Bense zamanı geri almak istiyorum hep.Hani bana her gece tekrar tekrar kırmızı başlıklı kızı anlattığın gecelere dönmek istiyorum.Gene sesini boğuklaştırıp kurdun taklidini yap sonrada beni gıdıkla istiyorum.Sahi ne çok gülerdim ben,artık gülmüyorum anne..


Şu kızın ,ayışığın,papatya prensesin her şeye her acıya dik durdu da bir yokluğuna duramıyor artık anne…Üstelik hayat zor,hayat insafsız…Doğru ne,yanlış kim karışmış artık birbirine …Yardımına ihtiyacım var ne olur gel anne…


Ne olur gel

Kızın yorgun

Kızın bezgin

Kızın ıssız

Gel annem…


Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun….



SAYAÇ

Sitenizesayac.com