30 Ağustos 2009 Pazar

‘30 Ağustos 1922 Saat 14:00’


<26 Ağustos sabah, saat 05.30’da Türk topçu birlikleri Afyon’un güneyinden düşman siperlerini ateşle vurmaya başlar. Ardından piyadeler hücuma geçerler. Planlandığı gibi Büyük Taarruz devam eder ve düşman gerilemeye başlar, bozguna uğrayarak ikiye ayrılır.

30 Ağustos’a kadar düşman ordusu çembere alınır. 30 Ağustos sabahı, 1. Ordu ve avcı hatlarını ile 4. Kolordu’yu denetleyen Başkomutan Mustafa Kemal Paşa; saat 14.00’da Aslıhanlar yakınındaki "Komuta Karargâhından taarruz emrini verir. Dumlupanır’da ordumuz düşmana son darbeyi vurur. Düşman askerleri kaçmaya başlar. Mustafa Kemal Paşa; kaçan düşman askerlerini kovalamak için, "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!" komutunu verir. Yunan Başkomutanı General Tikopıs dâhil çok sayıda esir alınır.

Şahlanan Türk Ordusu düşman güçlerini İzmir’e kadar kovalar. 9 Eylül 1922 günü Türk Ordusu İzmir’e girer. Batı Anadolu’yu yakan yıkan düşman kuvvetleri canlarını zor kurtararak, geldikleri gibi gemilere binerek giderler.

30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür.>

Evet bu yıl 87. sini kutladığımız 30 Ağustos Zafer Destanı tam da öyle yazıldı.Ve o gün cephe de Türk’ü,Kürt’ü,Çerkez’i,Laz’ı bir arada omuz omuza savaştı.Omuz omuza öldü!Tek bir bütündü o gün halk,kadını ,çocuğu,yaşlısı,genci,erkeği…Kenetlenmişti cephede,aralarında ne din,ne dil,ne ırk ayrımcılığı vardı.Amaç tekti;Vatanı kurtulmak.Komutan tekti;dışardan yöneten,derin devlet adı altında derin oyunlar oynayan yoktu.Üstelik ayaklar çıplak,karınlar aç,sefalet diz boyuydu.Ama amaçta ,komutanda TEK’ti.Ve o gün bir millet tarihe altın harflerle adını KAZIYARAK bir destan yazdı.

30 Ağustos 2009;o gün topla tüfekle,süngüyle canı pahasına düşmanı toprağından çıkaran bu milletin toprakları bugün parsel parsel o gün kü düşmana satılmakta.O da yetmezmiş gibi dış mihraklar silah gücüyle bölemediği bu milleti içerden bölmeye Kürd’ü Türk’e vurdulmaya çalışmakta ve hatta başarılı olmakta!!!

Bugün diğer resmi tatillerde yaptığımız gibi neden hafta sonuna geldi de ekstra izin yapamadık diye hayıflanmak yerine tarihinizi düşünün,tarihinizi okuyun.Ve içinizde ki milli duygularla nereden nereye geldiğimizi duyumsayın.

Bu milletin bölünmez bütünlüğünü korumak için ihtiyacımız olan tek şey damarlarımızda ki asil kandır!!!O gün orada gözünü kırpmadan ölüme giden büyük büyük babalarınızı ve dedelerinizi düşünün ,kendinizi onların yerine koymayı deneyin ve üzerinde yaşadığımız toprakların kıymetinin paha biçilemez ve satılamaz olduğunu bir kere daha anlayın .Bu topraklar kanla bir araya getirirdi ve ayırmak için para değil güçleri yetiyorsa gene KAN gerektirir!

Sevgili arkadaşım Öykü beni Fener Alay’ına davet etmiş.Yanındayım Öykü.Senin gibi benim gibi bugün milyonlarca Türk genci dil din,ırk ,mezhep ayırt etmeden yan yana ,omuz omuza…

Ben kimseyi mimlemeyeceğim,yazıyı okuyan ve omuz vermek isteyen herkes bu Cumhuriyet’in bekçisi olmak üzere bize katılabilir.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!!!

Ne Mutlu Bu Vatan Üzerinde Birlikte Yaşıyorum Diyene!!!

6 yorum:

Sevgi Küçük dedi ki...

Fener Alayımıza hoşgeldin sevgili Başak. :)
Tüm güzellikler seninle olsun.
ve bayramımız kutlu olsun arkadaşım :)
yazını hemen feneralayimiz.blogspot.com a ekliyorum.
sevgiler :)

Başak BAŞOL dedi ki...

Sevgiciğim,

Asıl bu nazik hareketinden dolayı ben seni bir kez daha kutluyorum ve hatta ayakta alkışlıyorum...

Sevgiyle Kal.

Sevgi Küçük dedi ki...

Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim Başakcığım. Ben fazla bir şey yapmadım, aslında birlikte büyütüyor, insanlara bu günü "hatılatıyor" ve uzak yakın hep bir arada coşkuyla kutluyoruz varlığımızı. Ne kadar mutluyum bir bilsen. :) umarım çooookkk katılan olur. Katılımcıların tümü ve yazıları Fenel Alayı için açtığım blogda.
Tekrar çok teşekkür ederim.
Her günümüz böyle gururlu,coşkulu ve mutlu olsun inşallah. :)
Sevgiler

öykü dedi ki...

Bayramımız kutlu olsun

papatya dedi ki...

Bayriminiz kutlu olsun canim.Bence de Ne Mutlu Turkúm Diyene.
Bu arada odulumu geldim ve aldim.Cok tesekkur ediyorum inceliginden dolayi.Sevgilerimle...

UykusuZ dedi ki...

Ne Mutlu Türküm diyene

SAYAÇ

Sitenizesayac.com