8 Eylül 2009 Salı

Frankfurt’tan Merhaba!!!-Hallo –Hello…



Aslında o kadar yorgunum ki değil yazı yazacak ayak parmağımı oynatacak halim yok.Beni bir süredir sessizliğimden dolayı merak edip aradıkları halde geri dönemediğim herkesten önce çok özür dilerim.(Öykü’m en çok senden)
Ama öyle bir yoğunluk içindey(d) im ki…Yazacak çok şeyim var ama hiç vaktim yok.Başlıktan da anlaşıldığı üzere Frankfurt’tayım.Bu sabah olaylı bir vize serüveninden sonra önce uçakla Belçika’ya oradan karayolu ile önce Hollanda sonra nihayet Almanya’ya vardım.İş sebebiyle buradayım ama inanın biraz uzaklaşmak bu aralar en çok dilediğim şeydi.Herkesten ve her şeyden uzak olabilmek bana çok iyi gelecek.Bir yolun
başındayım şu an,ışığı görüyorum,yaklaşıyorum ama ışığa varacak mıyım bilmiyorum.Çünkü yapmam gerekenler var.Vaz geçmem gerekenler var,değiştirmem gereken huylarım,unutmam gereken anılarım var.Ve
çekmem gereken acılarım….

Biraz buraya varana kadar ki yol serüvenimden bahsetmek istiyorum.Bol bol fotoğraf çektim,yani fotoğraflar bana aittir.Hem Belçika ,hem Hollanda bizim aksimize yeşil ülkeler gördüğüm kadarıyla.Otobanın yanı bile ormanlık arazi.Banliyö diye adlandırdıkları yerlerdeki evlerse ,rüya evlere benziyor.
Almanya şimdilik gördüğüm kadarıyla Hollanda ve Belçikaya nazaran daha az yeşil.Kıskandım açıkcası ,umarım bir gün kendi ülkemi de bu kadar yeşil görebilirim.

Gelirken fotoğrafını çekemediğime üzüldüğüm tek yer Ren nehri ama o sırada bu bünye bir Audi A6 kullanıyordu ki bir daha nasip olur mu bilemem.6 vitesli ,260 km hız yapabilen bindiğim ilk araçtı.Kiraladığımı sanmayın,Avrupa satış müdürümün arabasıydı,kullanmama izin verdi ve beni ihya etti.Hayatım da ilk kez direksiyona geçmişcesine heyecan yaptım,hatta utanmadan söyleyeceğim arabayı kaldırırken stop bil ettirdim.Hem yabancı bir ülke de olmak hem de rüya gibi bir arabayı kullanmak beni çok heyecanlandırdı.Yoldan bahsetmişken söylemeden edemeyeceğim Almanya trafik kuralları açısından tuhaf bir ülke ;zira otobanda birkaç yerde hız sınırlaması var .Onun dışında serbest yani kaç km hız yapabiliyorsanız…İrade sizin.O yüzden sol şeritte fazla duramıyorsunuz ve insanlar son derecede saygılılar bu konuda .Yani bizde ki gibi 80 km hızla sol şeriti işgal altına alan şoföre pek rastlamadım burada.

Benden şimdilik bu kadar,diğer yazılarıma nazaran içerik açısından çok farklı bir yazı oldu ama bu seferlik beni affedin.Fırsat buldukça burayla alakalı yazmaya çalışacağım.


Sevgiyle Kalın…

13 yorum:

Sagır Kedi dedi ki...

Sonunda sesin çıktı:))Ne iyi yapmışsın bol bol foto çek:))Dinlen,rahatına bak en önemlisi de gününü gün yaşa arkana falan bakma:))Arada ses verrr

İbrahim Cemre dedi ki...

değişikliklerrr.... değişimlerrr...
cemre likesss... :)

Yazmak Keyiftir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
öykü dedi ki...

ıyı olmana cok sevındım..
bazı seylerden uzak
daha objektıf dusunecegınden kendın ıcın guzel kararlar alacagından emınım..
yuzunden gulucukler eksık olmasın
sevgılerımle

Başak BAŞOL dedi ki...

Sağır Kedicim,

Ne olur beni affet,gelip okuyorum sayfanı ama bir türlü elim varıpta yazamadım birşeyler...Gelince bol bol konuşacağız ama senle.

Sevgiyle Kal...

Başak BAŞOL dedi ki...

Öyküm,

Bende eminim canım,bomba gibi olacağım dönünce gör bak,taşlar istese de istemese de yerini bulacak.Şu hayatıma bir çeki düzen verme zamanı gelmişti zaten...

Buradan istediğin bir şey var mı?

Sevgiyle Kal

Başak BAŞOL dedi ki...

Sevgili Ali Beycağızım,

Üstüne bastınız ,siyahtı...Gene de diyorum ki benim kara kızımın yerini alamaz...:)Ama hevesimi alamadım çünkü korktum yoksa 260 'ı görecekti ibre...

Sevgiyle Kal..

Başak BAŞOL dedi ki...

Cemrem,

Sen ne yapıyorsun ablam?Damlacıkta gitti heralde,Gümüşüm nasıl?

Dikkat edesin kendine...

βЄƉΔЯƉЄм dedi ki...

BAŞAKcım... nasıl merak ettim seni,nasıl? iyi olmana ve sana iyi gelecek bir yolculuğa çıkmana çok sevindim ama lütfen habersiz bırakma ;) sevgiyle..

papatya dedi ki...

Umarim gonlunce yasar ve tadini cikarirsin.Bomba gibi bekliyoruz seni. Resimler cok guzel.Bu arada yesil alan konusunda cok haklisin.Burasi da ayri bir cennet o bakimdan darisi guzel yurduma.Sevgiyle kal canim...

Başak BAŞOL dedi ki...

Bedardemcim,

Valla buradayım işte ama çok özledim herşeyi...:(Hem de çoook...

Sevgiyle Kal...

Başak BAŞOL dedi ki...

Sevgili Papatyacım,

Sen nasıl yapıyorda oralarda kalabiliyorsun anlamadım ben!!Ama en azından senin çevrende sevdiklerin var...Canım sana dayanma gücü kendime de sabır diliyorum.

Sevgiyle Kal...

Sagır Kedi dedi ki...

Başak Günaydın:)Hiç orasını düşünme ne zaman müsait olursan yazarsın kasma kendini rahat ol sen hayatını yaşa oralarda:))

SAYAÇ

Sitenizesayac.com