14 Ekim 2009 Çarşamba

Haykırış!


Hanidir numaradan yazılar yazdım size.Kandırdım sizi ama en çok ta kendimi.Sakladım zavallılığımı,acılarımı.Maskeler taktım.Mutlu insan maskeleri…

Kendimin kendisiyle yüzleşmesiydi halbuki Sahibine Mektuplar.Çoğu kendimeydi mektupların.Aynamdı burası hiç birşeyi saklamayan.Ama kirlettim ben onu.Doğruları yazmadım,gerçeklere rütuş yaptım.Anlatamadım.Korktum,başkalarının üzüleceğinden,beni üzeceklerinden korktum.

Ve yoruldum!

Gerçekler mi;

Hani benim bir sevgilim vardı ya isyan etmiştim bir kez ;evliydi o.Karısıyla ayrı yaşıyorlardı uzunca bir süredir.Yani ben tanıştığımda da böyleydi durum.Öyle kabul ettim ben onu,öyle sevdim.Rahatsızdım durumdan,kim rahatsız olmaz ki.Öyle 1,5 sene yaşadım ben onunla,hep umut ederek bir şeylerin yoluna girmesini,hep sabır ederek hayatımız diyebileceğim bir hayat inşa edeceğimiz günleri.Sonra ne mi oldu.?Ayrıldık !!!Yorulmuştum ben ,kırılmıştım çokca.Başka yerlerde Onda bulamadığım sevgiyi aramaya başlamıştım.Hal böyle olunca daha da daralmıştım.Yanlış yollara sapmıştım.

Ayrıldık,sessiz sedasız.Birlikte olmamız gibi lafsız lakırtısız.Saygı ve sevgi kalmıştı geriye bizden.Yani ben öyle sanmıştım.Arada halimi hatrımı soruyordu,cevap veriyordum bende,şüpheler içinde.Korkuyordum çünki,yanlış yapmaktan,yeniden başlamaktan,yada başlayamamaktan.Sonra bir gün ansızın söyleyiverdi gerçeği.Benden çok uzun bir zamandır sakladığı gerçeği.Boşanmış!!!Benden saklamış ,kendince sebeplerinden ötürü!!!Benden hayatını saklamış!!!

Ben hayatımı onun için saklayıp ,ona taşırken ,ben onun için yaşayıp ,onun için nefes alırken,ben onunla hayaller kurarken,benden hayatını saklamış.

Ağladım,çok ağladım ama yeterince değil ama yitip giden 1,5 seneme değil.30 yaşına gelmiş koca bir kadın olarak kendimin nasıl olup ta hala gerçekleri görmekten aciz olduğuna ağladım.

Ne bekliyordu bana bunu söyleyince,ne yapmamı bekledi ki söyledi tam da şimdi???Abarttığımı söyledi bana,aldatmadan sayılmazmış bu.Bence aldatmadan daha da kötüydü yaptığı…Kalbim bir kez daha kırıldı.Yok artık yeniden başlama gücüm.Korkuyorum artık aşktan.Sevmiyorum kimseyi.

Bugünlerde yıllar önce içimde biriktirdiğim öfkem yeniden filizlendi içimde.Yüzüm güleç,kalbim nefret yüklü.Boğazımda düğümler var,kimse görmediği zaman çözülen düğümler …Kimsenin görmesini artık istemediğim düğümler.Yaralarımı göstermiyorum artık kimseye.Kim görse bir çizik te o attı çünkü üstüne.

Rüzgara karşı yalnız bir kadınım gene…Ama bu kez sonsuza kadar yalnız yürümeye kararlı bir kadın…

Daha anlatacak gerçeklerim var,anlatmazsam zorlayın…

7 yorum:

öykü dedi ki...

Başak cım cok uzuldum hem yasadıklarından
hem de su an ne halde oldugunu dusundugumden..
cok klasık aslında
zaman ılactır
zaman herseyı cozecektır denır..
bunu da oyle
zaman cozecek buna ınanıyorum ..
sen sorunlarınla yuzlestıgın gıbı bı de onları konusup paylasabılcek cesaretı de gosterdın
bu cok zordur..bunu basardın..
bu bı asamadır
bu asamayı gecınce
bı adım otesınde
bu sorunları gerıde bırakmak hayatla tekrar barısmak vardır..
basaracaksın
yenıden seveceksın ben ınanıyorum
lutfen guclu ol sevgılerımle

Başak BAŞOL dedi ki...

Öykü,

Keşke senin kadar inancım olsaydı herşeyin düzeleceğine ...Ama yok.Gerçek şu ki ben ne kalbiyle ne de mantığıyla doğru kararlar almayı başarabilen bir insan değilim.O yüzden şu andan sonra sevmek istemiyorum.Kendimi yalnızlıkla cezalandırıyorum...

:(

Sevgiyle Kal...

öykü dedi ki...

Yanlıs hayır !
bunu su an kı moral bozukluguna verıyorum...
Gun gelecek sen de gorecksın oyle degıl hayat
ve yenıden seveceksın ve yenıden herseye olumlu bakacaksın..
lutfen guclu ol
sevgıler..

UykusuZ dedi ki...

her işte bir hayır vardır kızım, kendine gel, 1,5 senen gitmiş ne olmuş yani 5 senen gitmedi ya.
Always look on the birght side of your life

efsa dedi ki...

Görmekten aciz değildin, belkide sadece görmek istemedin. İçindeki umutla herşey yerine oturacak sanırken böyle bir şey duyman gerçekten çok kötü olmuş.

ama biliyormusun Başak umudun solmasın, zaten sen istesen de o en zor anında sana bir kapı açılacaktır.

Hayat öğretirken düşündürüyor, acıtıyor, kanatıyor. Hangimiz dolu dizgin yaşıyoruz ki.

Ve yaşadıklarından utanma, bende geçenlerde bana canım cicim birlikte yaşayalım diyen aşık olduğum sonradan kötü biten adamın evli olduğunu öğrendim. yıkıldım mı hayır. geçmişte o kadar çok yanmıştı ki canım o adam yüzünden. Bunu bir daha kendime yapmayacağıma, özellikle onun için yapmayacağıma söz verdim.

üzerinden atlamadım sorunlarımın, üzerine basıpta gönül rahatlığı ile geçtim. Sende geç olurmu tatlım. Seni çok tanımıyorum ama buralardayım... Üzüntülerinin üstesinden gelebilecek kadar güzel ve iyi bir insan olduğuna eminim ben. Biraz sabır.

Başak BAŞOL dedi ki...

Efsacığım,

Zamanlaman öyle iyi ki...Ve öyle iyi bir anda geldi ki bu yorum tahmin bile edemezsin.

Hasta olduğumda çok canım acıyorsa hep önceki hastalıklarımı düşünüp onlar nasıl geçtiyse bu da geçecek tekrar güleceğim derim kendime.Belki şimdi de öyle yapmalıyım.

Bu da geçecek...Geçmeli...Güneş yeniden doğacak...

Beni çok mutlu ettin,sağolasın...

Sevgiyle Kal...

efsa dedi ki...

:)) içime doğmuş desene. Aslında sabah okudum ama nedense şimdi yazmak geçti içimden.

kapılar işaretler gerçekten varlar buna inanıyorum ben. Belki de bu bir süreç sen de bunu en etkin bir biçimde atlatacaksın. merak etme. güzel günlere umarım. :)

SAYAÇ

Sitenizesayac.com