26 Ocak 2010 Salı

Güneşin Kızları...


Sevgili Efsacığım facebook üzerinden bir etkinlik daveti yollamış bana ki hepimizi ilgilendirdiğini ve hepimizin onlar için bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum;Güneşin Kızları için ....

Ben yazıyı olduğu gibi kopyaladım.Hiç bir şey yapamıyorsak bloglarımızda yayınlayalım yeter,böylelikle daha fazlasını yapabilecek insanlara ulaşmasını sağlayacağızdır...


Merhaba Birmilyonkalem Dostları,
Sitemiz yine bir kelebek etkisi yaratmak amacıyla güzel bir projeye daha imza atıyor. Kışın mevsiminin soğuk günlerinde sizlerle el ele vererek, memleketimizin başka köşesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı istiyoruz.

Bu kampanyamızda 1MK olarak, yaşları 18-25 arasındaki genç kızlarımıza hizmet amacıyla kurulmuş "Genç Kız Sığınma Evi Derneği" ile işbirliği yaparak, bu kızlarımızın barınma, yemek, giyim gibi ihtiyaçlarına destek olmayı amaçlıyoruz.

Genç kız sığınma evinde toplam 20 civarında genç kızımız barınabiliyor. Özellikle yaşları 18'i geçince Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHCEK) bünyesinden yararlanamayan veya bir şekilde mağduriyet yaşayıp destek almak isteyen genç kızlarımız burada kalıyor. Bu nedenle "Güneş Evleri"nin adresi gizli tutuluyor.

Birmilyonkalem (1MK) olarak, bu kampanyada sadece ihtiyaçları sahiplerine ulaştırmak değil, aynı zamanda toplumsal ihmal, istismar ve şiddete karşı bir toplumsal duyarlılık hareketi başlatmak istiyoruz. Huzurlu ve mutlu bir toplum olabilmek için birbirimizin ihtiyaçlarına duyarlı, komşu açken uyumayan, kendi değerlerinin farkında bir toplum olduğumuzu hep birlikte yeniden anımsamayı diliyoruz.

Bu amaçla genç kızlarımız için bir araya gelerek çalışan genç kız sığınma evi projesine imza atanları sizlere yakından tanıtacağız. Derneğin kurucusu Uğur İlhan hanımefendi ile 1MK editörlerinin yapıtı röportajın ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

Her zaman olduğu gibi 1MKalem olarak amacımız toplumsal duyarlılığı harekete geçirmek ve iyiliğe vesile olmak. Gönderileriniz nakdi veya ayni olarak derneğin banka hesaplarına veya adresine ulaştırılabilir. 1MKalem olarak yine her zaman olduğu gibi yardımları biz kabul etmiyoruz. Sizler doğrudan ilgililere ulaştırıyorsunuz.

Sizlerden dileğimiz gönderilerinize mutlaka "1milyonkalem / Güneşin Kızları İçin Elele Kampanyası" notunu düşerek göndermeniz ve takip edebilmemiz için yolladığınız eşyalar hakkında birmilyonkalem@gmail.com adresine e-posta yazarak bize bilgi vermeniz.

Ayrıca dernek yönetimince gönderileriniz listelenerek 1milyonkalem'e bildirilecek ve bizde sayfalarımızdan sizlere duyuracağız. Amacımız bu güzel çabaya destek olabilmek. Sizlerden de bir şekilde projemize destek vermenizi bekliyoruz.

“Nasıl yardımcı olabilirim?” diyorsanız:

1- Giyecek ve yiyecek yardımında bulunabilirsiniz.

2- Sığınma evinin genel giderlerine (elektirik-su-telefon-kira) küçük ya da büyük miktarlarda nakdi katkıda bulunabileceğiniz gibi dilerseniz herhangi bir masrafı düzenli ödemeyi de üstlenebilirsiniz.

Derneğin en fazla ihtiyaç duyduğu konular ise:

Beyaz eşyalar
(buzdolabı, fırın, ütü, ütü masası, banyo dolabı, çamaşır asacağı, ayakkabılık, televizyon, bilgisayar)

Mutfak balkonunun kapatılması

Süt, yoğurt, yumurta, sebze, meyve, patates, soğan, makarna gibi mutfak giderleri
Genel giderler için nakdi yardımlar

3- Projemizin daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla editör olarak görev alabilir (radyo-gazeteler-internet) ortamında sesimizin daha gür duyurulmasına yardımcı olabilirsiniz.

4- Çok isterim ama elimden birşey gelmez derseniz. Kişisel blogunuzda bannerimizi yayınlayıp, duyurumuzu ziyaretçilerinizle paylaşabilirsiniz.

5- Daha farklı fikirlerim, çok daha fazla katkı sağlayabilecek imkanlarım var derseniz editörlerimizle birmilyonkalem@gmail.com adresinden iletişim kurabilirsiniz.

6- Projenin ve derneğinde amacı bu kızlarımızın hayata katılımında yanlarında olmak, destek sağlamak bu amaçla 1 kızımın çalışmaya, işe ihtiyacı var. Bu konuda destek olacak (istanbuldaki) firmalara CVsini gönderebiliriz.

Haydi, bir kelebek etkisi daha yaratmaya, hep birlikte kanat çırpmaya, güneşin kızları için elele vermeye var mısınız. Desteğinizi bekliyoruz.

birmilyonkalem.com
bir gönül yolculuğu
Site yönetimi Adına
A. Şebnem SOYSAL - Erkan BAL

7 yorum:

Efsa dedi ki...

Teşekkür ederim güzelim. İnşallah güzel şeyler olur bu kızlar için.

UykusuZ dedi ki...

Önemli çok önemli,

βЄƉΔЯƉЄм dedi ki...

tebrik ederim tatlım.. ben de yayınlamıştım bloğumda... Bu arada özledim desem... :/

Başak BAŞOL dedi ki...

Canım,

Asıl ben teşekkür ederim.Böyle bir etkinliğe beni de dahil ettiğin için...Umarım bu kızlar için daha fazlasını da yapabilirim...

Sevgiyle Kal...

Başak BAŞOL dedi ki...

Decisions,

Önemli hakkaten de...Elimizden geleni yapmak lazım.Bu ülkenin geleceği onlar...

Öpüldün...:)

Not:Ben hala kumrumu bekliyorum...

Başak BAŞOL dedi ki...

Bedardemcim,

Gördüm hayatım,yeni farkettim hatta..Umarım çok güzel şeylere vesile oluruyoruzdur...

Özlemek konusunda iki misliyim :)))

Sevgiyle Kal...

Evren dedi ki...

bu konu hakkında bir mail geldi bugün şebnemden; kampanyaya bir süre ara verildiğinden yazılarımızı kaldırmamız konusunda... sanırım efsa detayları daha iyi biliyordur...
sevgiler...

SAYAÇ

Sitenizesayac.com