24 Şubat 2010 Çarşamba

Evde Kalanlar/Alıntı


- Evli misiniz?
- Evet!

Ohhhh! İşte bu cevap evliliğin dayanılmaz hafifliğidir. Bir anda sizi evlenmemiş insanlar arasında rütbe sahibi yapar. Asli ve en asil görevdir evlenmek… İnsan başı boş kalmamalıdır zira. Gözü her tarafa kayar. Şaşı insanı sevmeyiz biz. İlk önce evlendiririz, sonra gözü kaydı mı affederiz.bir sürü kadının şaşı kocası olur sonra…

- Çocuğunuz var mı?
- Yok!

Yanlış cevap! Neden doğurmadın hemen? Hele ki evliliğinin üzerinden uzun zaman geçmişse ki bu genelde torun bekleyen aileler için 1 senedir, hakkında şüpheler oluşmaya başlar. Kısır olan kim? Kısır olan döngü! Anlayan kim?

- Çocuk yapmalısın! Harika bir şey!
- Evet, istiyoruz biz de ama borçlarımız var, kısmet…
- Olsun yapın siz, Allah rızkını verir. Büyür gider anlamazsın…

Haha… Çocuğun büyür ve anlamaz mısın? Şuursuz musun? Uykusuz gecelerde, ateşini ölçerken, yediklerini çıkarırken, gaz sancısıyla kıvranırken, havale geçirmesine ramak kalmışken, koluna dikiş atılırken, bacağı alçıya alınırken, ergen olurken hiçbir şey anlamaz mı insan gerçekten? Tanrı’nın çocuk mamasını eve servis etme hizmeti ne zaman başladı? Ben kaçırdım onu.

- Evli misiniz?
- Hayır!
- Aaaa neden?

Sana ne!

Bir erkeğin evli olmadığını söylemesi ile bir kadının evli olmadığını söylemesi arasında ciddi farklar var tabi… Kadının evlenmemiş olması onu anında kurumaya başlamış, alınmamış, beğenilmemiş, tercih edilmemiş bir ürün havasına sokar… Erkeği ise cazip bir aday haline getirir. Ne iki yüzlülük! Kadınlar birbirlerine işaret eder erkeği gösterip; “Bak kız, bekarmış, hoş adam!”

Evlilik hayatımızın tek amacı gibi sanki… Oysa değil. Kimileri der ki “İnsan üremeli! Bunun en doğru yolu evlenmek! Neslin devamını sağlamak insanoğlunun yegane görevi!” Eh üreyeceğimiz kadar üredik, ortaya çıkan manzara pek hoş değil, evlenmek neyse de üremeye bir an için ara verebiliriz. Elimizdekiler birkaç on yıl bizi götürür, çok kalabalığız.

Henüz evlenmemişlere neden evlenmediklerini sormayın, vardır bir bildikleri… Her şeyi evlenmiş olanlar bilemez öyle değil mi? Hayal ettiklerinden daha farklı şeylerle karşılaştı çoğu…

Bırakın ya bir kısım insan da “evde” kalsın…

Cadı-Köşeli Yazılardan alıntıdır.

1 yorum:

sufi dedi ki...

AAaa neden evli değilsin?
AAaa neden çocuğun yok?
AAaa neden ikinciyi yapmıyorsun?
Komutlarla hayat sürüyor.Soru soranları susturmak adına çareler arayıp sonuçlara mı gidiyoruz yoksa?Yoksa olması gerekenler mi oluyor? Tek cevapla çözülebilir mi?
Sana ne?
gün geliyor soru soran biz oluyoruz.Bize ne aslında! Sevgilerimle.

SAYAÇ

Sitenizesayac.com