2 Mayıs 2010 Pazar

1 Mayıs'tan Kareler ve İzlenimler..

Sabah saat 7:20
'Adam'beni ayağa dikiyor...
Zaten yol yorgunu bedenim bir görevi yapacak olmasına karşın direne direne dikiliveriyor.
Saat 8:30
Yollar kapatıldığı için Kabataş'ta inip Taksim'e doğru yürümeye başlıyoruz.Sonunda Gümüşsuyu'na varıp ,alana alınmak için güvenlik kontrolü noktasında bekletilmeye başlıyoruz.
Saat 10:15
Polis halimize acıdığından mı yoksa bunları az daha burada bekletirsek birbirlerini yiyecekler diye düşündüğünden mi nihayet bizi içeri arıyor.

Ben çile bitti sanıyorum o andan sonra ama çok yanılıyorum,asıl çile o andan sonra başlıyor.'Adam' beni tamda tahmin ettiğim üzere birazdan geleceğim diye metro girişinde bırakıp kortejlerin arasında tanıdık simalar aramaya gidiyor.Yanında arkadaşı da var.Neyse ki benimde yanımda arkadaşım var...

Alan doldukça doluyor,güneş tam tepemizde,düzenleme öyle yapılmış ki alandan çıkış yok.Alanın içinde WC yok,yemek yok,seyyar satıcılar olmasa su bile yok ama insan çok...!!!
Çılgın bir kalabalık halindeyiz,her yaştan insan var,bebekler ve yaşlılar dahil..!Taa nerelerden gelmiş insanlar bu anı kaçırmamak için.

Saat 13:00

Bu işkence bana yeter deyip,üzerine sığındığımız kaldırım kenarından arkadaşımı da alıp ilk gördüğüm barikatın üzerinden polisin gözünün içine baka baka atlıyoruz.Bununla da yetinmeyip,polislerle oturup artık çatlamaya başlamış başlarımız ağrısını dindirmek için birer çay içiyoruz.Sağolsunlar yer veriyorlar bize!!!

Çaylarımızı bitirdikte sonra yürüye yürüye Eminönü'ne doğru yol alıyoruz.Biz varmak üzereyken 'adam 'arıyor,O da bunalmış artık.Peşimizden onlarda geliyor ve Taksim meydanına girmemizin şerefini balık ekmek ve bira ile kutluyoruz!!!

Siz benim bu alaycı anlatımıma bakmayın.68'ler vardı dün alanda ,onlar için kimbilir ne önemliydi 33 yıl sonra o alanda 1 Mayıs'ı kutlamak.Ama organizasyon daha iyi olabilirdi.Mesela ben her dilden çalacak 1 Mayıs şarkılarından hiçbirini duyamadım maalesef.Kortejler haricinde gelen insanlar pekala çoştururabilir,halaylar çekilip,o kalabalık elele verebilirdi.

Maalesef olmadı... 2011 'e inşAllah...

Haa alanda olmadığı için çok şaşıdığım bir şey daha ;ambulans!

Neyse çok fazla eleştirmeyeceğim ,gelemeyenler için benim objektifimden 1 Mayıs kareleri aşağıdaki linkten...;

1 Mayıs 2010-Taksim Meydanı


Sevgiyle Kalın...

2 yorum:

papatya dedi ki...

Butun kareler birbirinden guzel ellerine saglik canim.
Umarim uzucu olaylar yasanmadan bitmistir bugun.

Yeniden kutlu olsun bu guzel gun.

Sevgilerle..

Mehmet METELİK dedi ki...

Gel de kıskanma.

SAYAÇ

Sitenizesayac.com