27 Temmuz 2009 Pazartesi

Başak Mutfakta - Size Pancake Yaptım…:)


Hemen hemen hepimiz için Pazar kahvaltısı özeldir.Tüm aile bir araya toplanır,özenli hazırlanmış sofralarda sohbet ederek uzun kahvaltılar ederiz.İşte bende hem bu sebeple hem de bugün kuzenimin kısa tatilinden dönüşü nedeniyle ilk kez pancake yapmayı denedim.Bence çok ta güzel oldu.O kadar güzel oldu ki bu yapması kolay kahvaltılığı sizlerle de paylaşmak istedim.Önce tarifi;

1 Su bardağı Un

1 Su bardağı Süt

1 yumurta

½ Paket Kabartma Tozu

1 çay kaşığı şeker

1 tutam tuz

Gelelim yapılışına;Kabartma tozu hariç ,tüm karışımı mikserle çırpıp 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.Sonra kabartma tozunu da katıp tekrar çırpıyoruz.Bir teflon tavanın içersine biraz yağ koyup kızdırdıktan sonra ,bir kepçe yardımıyla pancake ‘in içinden tavaya döküyoruz.Pancake’in ortasında kabarcıklar görünce ters çevirip diğer tarafını kızartıyoruz.İç bitene kadar işlemi tekrarlıyoruz.Krepi andıran Pancake’in üzerine ister reçel gibi tatlı ister de peynir gibi tuzlu gıdalar koyarak yiyebiliriz.

Afiyet olsun,bir Pazar sizleri de beklerim :))))

Sevgiyle Kalın...

7 yorum:

UykusuZ dedi ki...

hepimize afiyet olsun da bişi sorucam. Bizim akıtmadan farkı nedir?Annem küçükken pek çok yapardı, mis gibi komşular vs kahvaltı ederdik.

Şimdi araştırdım, yanlış hatırlamıyormuşum ikiside aynı şey.Özellikle güneyde turistlere yönelik, gözlemeye de pancake deseler de aslında alakası yoktur.
Şeftali marmelatı ile süper olur. Süheyla teyzem marmelatı yapardı annem de akıtmaları. Du ben akşam söliiim yapsınlar haftasonu

öykü dedi ki...

Başakcım ben cok severım..
Sen de cok guzel yapmıssın
ellerıne saglık:)

Başak BAŞOL dedi ki...

Uykusuzcum,

Akıtmaya nazaran daha kalın birde benim bildiğim kadarıyla akıtmaya kabartma tozu konmaz.Onu pişirmek daha zordur,çünkü çevirmek için bayağı marifet gerekir :)))

Yapıp yolluyayım diyecem ama oraya gidene kadar canı çıkar.Yolun düşerse gel sıcak sıcak ye...

Sevgiyle Kal,

Başak BAŞOL dedi ki...

Öykücüm,

Sen bana oldukça yakınsın aslında ,bir gün gel ellerimle yapayım.Hem biliyorsun artık ailedensin,dolayısıyla pazar kahvaltısında sana da bir tabak var :)))

Sevgiyle Kal...

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor, eline sağlık.. yapması kolay gibi deniycem bakalım miksersiz de olursa inşallah yapabilirim..

UykusuZ dedi ki...

Teşekkür ederim Başakçım yemiş kadar oldum

Başak BAŞOL dedi ki...

Verago,

Unu eleme imkanın varsa el çırpıcağı ile de olur sanıyorum.Tabii bu senin hızlı çırpabilme kapasitenle de alakalı.

Yada hiç uğraşma atla gel, ben sana yaparım...

Sevgiyle Kal..

SAYAÇ

Sitenizesayac.com