18 Kasım 2009 Çarşamba

Kapan…


- Başak bu aralar ne yapmakta???

Kendime bu soruyu sorarken buldum kendimi.Bu aralar kaçak göçek bir insanım ben.Dışı farklı içi farklı…

Her gün aynı duayı ediyorum.Ne olur artık güzel bir şey olsun.Bir yerlerden çok mutlu bir haber gelsin bulsun hepimizi.Yazın ilk dondurmasını yiyen çocuklar gibi mutlu olalım.Yada ne bileyim o en çok sevdiğimiz arkadaşlarımızla felekten bir gece çaldığımızda ki gibi mutlu.Aşık olduğumuz insanla geçirdiğimiz en güzel günlerde ki gibi mutlu…

Kendime kızgınım,asıl yazmak istediklerimi buraya yazamadığım için kızıyorum kendime.Bir kapana sıkışmış gibiyim.Yazarsam okunacak,yazarsam yenik düşeceğim,yazarsam zayıf gözükeceğim.Oysa ben başı dik durmak istiyorum,oysa ben gururlu olmak istiyorum,oysa ben haksızlığa uğramış herkes gibi hakkımı istiyorum.

Yazamıyorum,uyuyamıyorum ve en kötüsü hayal kuramıyorum…


Hayaller kurarsınız,içinde mutluluk olan,içinde en sevdiğiniz olan,herşeyin zor edinilmiş olsa da güzel olduğu hayaller kurarsınız.Sonra bir gün biri gelir ve öyle bir şey yapar ki,dönüşü olmayacak bir şekilde her şey değişir.O biri sizde öyle bir yara açar ki,canınız daha fazla yanmasın diye gitsin istersiniz.Ama en korkuncu işte o an başlar.Çünkü o gittiğinde fark edersiniz ki , hayalleriniz çalınmıştır….

Ve siz ne yeni hayaller kurabilirsiniz bu kirlenmişliğin üzerine ne eski hayallerinizi geri alabilirsiniz yeniden yanmasın canınız diye…

Artık bir labirente hapis olmuş gibisinizdir ve en acısı artık çıkışta sizi bekleyen biri de yoktur!!!


Fotoğraf:benim objektifimden...

10 yorum:

Sevgi Küçük dedi ki...

biliyor musun yazdıklarını okuyunca aklıma bir hikaye geldi.vakti zamanında iki satış elemanı varmış.biri satış yapamadığı ve müşteriden hayır cevabı aldığı zaman üzülür hayıflanırmış.diğeri ise bu durumda çok mutlu olurmuş.hayıflanan bir gün dayanamamış ve mutlu olana sormuş: yahu müşteri sana hayır dedi ve sen satış yapamadın.buna nasıl sevinebiliyorsun?? bizim mutlu eleman dönüp "her hayır beni evet'e bir adım daha yaklaştırıyorda ondan" demiş.bilmem anlatabiliyor muyum?bardağın dolu tarafına bak Başakcığım.elbette çok acılar çekmişsindir sakın küçümsediğimi ya da polyannacılık oynadığımı düşünme.ben sadece acıların hayatında olmasından mutlu olan biriyim, çünkü ancak o acılara baktığımda elimdekileri elde etmek için ne kadar emek harcadığımı ve en sonunda en mükemmelli bulduğumu görüyorum.hayatta herşey olabilir.önemli olan her olayda güzel tarafı görmek.hoş zaten sen bu yazdıklarımı biliyorsun. :)
gelelim bekleyen biri olmamasına.ayol biz neciyiz burada? haybeye mi okuyoruz seni bacım?? :D
kendine iyi bak

Adsız dedi ki...

söylediklerini ben de yaşadım, yaşıyorum.. ama bunları hissetmene sebeb olan kişi "yanlış" kişi demek.. ona ne yazsan boş bence. gurur için değil değmeyeceği için yazma. hayallerin ona bağlı değil, tersine gerçekleşmeye daha yakın olur artık.. yeter ki anlamayan, bencil sevgisiz biri olmasın bundan sonra.. inan yeni, tertemiz hayallerin olacak, biraz zaman..

Erkan Şen dedi ki...

Gerçekleşmeyecek olanlara hayal yaşadıklarımızaysa hayat deniyor. Hayal ile hayat karışmaya başladığında da sorunlar...

Söyleyen söylemiş zamanında; Dün dünde kaldı, yarın ise çok uzak o halde neden bugün için yaşamıyorsun!

...

UykusuZ dedi ki...

şikayet etmiştim geçen gün, yazamıyorum çünkü rahat değilim artık. Ben insanları sıkmaktan çekinirken sen okunacaksın diye yazamıyorsun. Dağ fare durumu varmı bilemiyorum ancak bu durumdan çıkmak lazım artık, söylememen konuşmaman, önüne bakman.

Başak BAŞOL dedi ki...

Sevgiciğim,

Hikayeni 39 derece ateşle okuyunca üzerine rüyasını bile gördüm :)))Gerçekten çok güzel bir hikayeymiş.İki gündür o kadar hastayım ki hiç bir şey düşünemiyorum,beynim uyuşmuş gibi ve ben salak gibi buna mutluyum.Yanımda olduğunuzu biliyorum ve o yüzden kendimi şanslı hissediyorum.Hakkaten kelimeler zor toplanıyor.

Sevgiyle Kal

Başak BAŞOL dedi ki...

Veragocuğum,

Sana ne yazayım bende bilemedim ki....Ne yapayım işte ben böyleyim iflah olmam mı desem yoksa haklısın mı desem ben de bilemedim.Ama şunu diyebilirim ki;zaman!!!O çözecek her şeyi...

Sevgiyle ve yanımda kal

Başak BAŞOL dedi ki...

Erkan,

Bu yazdığının üzerine belki iki sayfa yanıt yazmam gerekir ama bende derman yok.İlaçlardan yarım çalışan bir beynim var ve bu uyuşukluk halinden çok memnunum.Uzun bir süre sonra varlığını anımsattığın için teşekkür ederim...

Sevgiyle Kal

Başak BAŞOL dedi ki...

Uykusuzcum,

O kadar farklı ki durumlarımız...Ne diyeyim bilemedim sana.Benim yazmamam gerek dik durmak için en azından öyle görünmek için benim yazmamam gerek...Bir kez yazmaya başlarsam beni bile korkutur yazacaklarım.

Sevgiyle Kal.

öykü dedi ki...

Basakcım
cok cok gecmıs olsun cıddı bı grıp yasıyor olmalısın..
gec okudum yazını ınsallah bgun daha ıyısndır sevgılerımı yolluyorum sana.

Başak BAŞOL dedi ki...

Öyküm,

Şimdi çok daha iyiyim...Sen var olduğun müddetçe daha da iyi olmaya devam edeceğim...

Sevgiyle Kal...

SAYAÇ

Sitenizesayac.com