27 Kasım 2009 Cuma

Uykusuz


Ne tam bir haftadır hiç durmadan devam eden şu baş ağrısı,ne artık saymayı bıraktığım uykusuz gecelerim, ne uyuyabildiğim birkaç saat içersinde defalarca sıçramam yerimden,ne de gündüz gülen gece yastığa başını koyar koymaz ağlama krizlerine giren bir insana dönüşmem hiçbirinden şikayetçi değilim.Tek şikayetim;

Başucumda bir kitap var,kitabın içinde üç fotoğraf ,üçüde aynı kişinin …Her gece elimin biri uzanıyor o kitaba.Okumak değil derdi ,öpüp koklamak fotoğraftakini.Diğer elim son dakika da yakalıyor ötekini…Sonra başlıyor bir kavga.Bir mahkeme kuruluyor içimde,savcı da ,avukatta,hakim de ben.Sanık o.Hem suçlu bulup,idama mahkum ediyorum,hem beraat ettirip,başıma taç ettiriyorum.Öfkem sevdama yenik düşüyor.Sevdam tek başına can çekişiyor.Bu keder bu bedene fazla geliyor.

Rabb’im;

Sana yalvarıyoum;

Ya sök al içimden bu umutsuz sevdayı
Ya bana tutunacak bir umut ver.
Ya da bana son bir mucize daha gönder…

Bana bir yol göster artık,bir ufacık ışık ver…

18 yorum:

Adsız dedi ki...

benim de dualarım senle, Allah dualarını kabul etsin.. bu mübarek gün iyiliklere aracı olacaktır, inanıyorum ben.. bayramın kutlu olsun sevgili kuzen.

Sevgi Küçük dedi ki...

:(
Ya Başakcığım çok üzülüyorum ben ama elimden bir şeyde gelmiyor.
Allah dualarını kabul etsin hakkında hayırlısını versin.
Güzel günler seninle olsun tatlı insan

Başak BAŞOL dedi ki...

Veragocuğum,

Amin!!!Hepimiz için bende dua edyorum!!Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için...

Sevgiyle Kal

Başak BAŞOL dedi ki...

Sevgiciğim,

Benim için üzülme nolur...İçimden ne geçerse onu yazıyorum işte...Ne olur kızmayında bana yazdıklarım için...Hepimiz için güzel günler olsun inşallah..

Sevgiyle Kal

öykü dedi ki...

Basakcım sonucu olmayan bı yol ugruna kendını heba edıp
mutsuz olurken sen
uzuluyorum
ve dıyorum cokca
ne olur Basak degmeyecek seyler ıcın yapma bunu
ne olur
pencerenı degıstır
degerını bılenlere yonel
artık ne olur uzme kendını
hayat o kadar uzun degıl
hele kendın ıcın
*Ne olur kızmayında bana yazdıklarım için..*
dıyorsun ya
dahada cok uzuluyorum
bızımkı kızmak degıl
senı sevdıgımız ıcın uzulmek
artık cık o kaostan
cek kendını dısarı
senı bekleyen mutlulukla bulus
sen cıkmadıkca o daırenın ıcınden bu şansını d kapatırsın

papatya dedi ki...

Butun iyi dileklerim seninle canim.Kendini bu kadar harap etmezsen yazik etmesen kendine daha mutlu olacagim inan.Hani diyoruz hersey bizim icin. Aci, tatli ,sevinc, uzuntu.Ne olursa olsun neler atlatiyoruz demi, tek kural var guclu olmak.Sen de onu yapmalisin simdi.Daha da guclu olmali bir an once kurtulmalisin bu sikintilardan.En kisa zamanda mutlulugu yakalaman dilegiyle seni seviyoruz.
Sevilerimle...

Adsız dedi ki...

Ben de arkadaşlarımın dileklerine katılıyorum.Allah dualarımızı kabul etsin.İnanıyorum çok mutlu olacaksın.Kendini üzme,harap etme canım.Bayramın kutlu olsun.Sevdiklerinle sağlıklı,huzurlu nice bayramlara.

osmanyalciner dedi ki...

sana Kafka okumanı önermiştim, bilmem ki buna ne dersin?

İki elim aralarında kavgaya giriştiler. Okuduğum kitabı kapayıp araya girmesin diye bir yana ittiler. Sonra beni selamlayıp kavgalarına hakem tayin ettiler. Hiç zaman yitirmeksizin parmaklarını birbirlerine dolayıp masanın kenarında bir koşuşturmaca tutturdular, bir biri, bir diğeri öne geçerek masa boyunca birkaç kez gidip geldiler. Gözlerimi onlardan ayıramadım. Onlar benim ellerim olduğuna göre taraf tutmamalıydım, yanlış bir kararla başıma kim bilir ne belalar sarardım. Yani, görevim hiç kolay değildi, avuçlarımın arasındaki karanlık bölgede gözlerimden kaçmaması gereken hilelere başvuruyorlardı. Ben de çenemi masaya dayamış, gözümden tek bir şeyin kaçmaması için dikkat kesilmiştim.

O güne dek sol elime karşı kötü bir düşüncem olmamasına rağmen, hep sağ elimden yana olmuştum. Sol elim durumu yüzüme vurarak itiraz etseydi, bu kötüye kullanılabilir duruma derhal son verirdim. Fakat sol elimden en ufak bir sızıldanma dahi işitmedim. Örneğin sağ elim sokakta selam vermek için şapkamı kaldırırken sol elim kalçamda ürkekçe geziniyordu. Şu an sürmekte olan kavga için kötü bir hazırlık devresiydi bu. Sol elim, nasıl edeceksin de, sağ elimin yıllar içinde güçlenen baskısına dayanabileceksin? Gördüğüm şey bir kavga değil artık, bu düpedüz sol elimin idam fermanı. Şimdiden masanın sol köşesine sıkıştı sol elim. Sağ elim sürekli olarak üzerine binip duruyor. Eğer bu dehşet verici anda düşünme yeteneğimi yitirmiş olsam, o anda aklıma düşen fikri, bunların benim ellerim olduğunu, öyleyse onları bir çırpıda birbirlerinden uzaklaştırabileceğimi, acı dolu kavgalarına bir son verebileceğim fikrini uygulamaya koyulmazsam sol elim bileğimden kırılırdı, masadan aşağıya düşer kalırdı, yengisinden dolayı zafer sarhoşu olan sağ elim kendini tutamaz, beş başlı Kerbelos misali yüzüme saldırırdı.Ama şimdi birbirlerinin üzerinde , uysal yatıyorlar,sağ elim sol elimin sırtını sıvazlıyor;yansızlığını yitiren hakem, ben,bu davranışlarını başımı sallayarak onaylıyorum.

Franz Kafka

Başak BAŞOL dedi ki...

Öyküm,

Ahh bu dediklerin o kadar kolay olsa,vicdanım rahat bırakmıyor bir türlü.Ne kızabiliyorum,ne de nefret edebiliyorum.Sadece nasıl biz bizi bu kadar kötü bir konuma getirdik diye üzülüyorum.

Benim için üzülmeyin.Ayaklarımın üzerindeyim.Geçeceğini biliyorum.Ama yaşayacağımda varmış belli...

Sevgiyle Kal

Başak BAŞOL dedi ki...

Papatyam,

Canım bende sizleri çok seviyorum.İyi ki varsınız...Bu arada canım benim Türkiyeden sana kocaman sevgiler yolluyorum.Bayramda yalnız hissetme kendini.Hepimiz bir parça senin için bir şeyler yapıyoruz bu bayram.
Sevgiyle Kal

Başak BAŞOL dedi ki...

Sevgili Kamikaze,

Herşey güzel olacak,sen o güzel kalbini bir de benim için üzme.

Sevgiyle Kal...

Başak BAŞOL dedi ki...

Sevgili Osman,

Kafka benden bir yıllarca önce benzer savaşı vermiş galiba.Bu kesit hangi kitabından.Yazarsan sevinirim.

Sevgiyle Kal...

osmanyalciner dedi ki...

mavi oktav defterinden, yarım bir öykü sayılır. merak edersen bütün kitaplarını araştırabilirsin.

UykusuZ dedi ki...

bişi yazmıştım, sildim, nası olsa sölerim sana

gRanGe dedi ki...

ahahahah gülerekten 8, kere okuyorum..tek sebebi bana uymayan bi özellik bulmak sonunda buldum kediiiiii =))sewmem demesemde çok hoşlaşmam.. oh beee biz ewlenemyiz çünkü biz arkadaşızz =)))
ps..walla eger kedi olayını bulamasaydım ewlenmek zorunda kalıcaktık herşey birebir çok korktum bi anda =)

Başak BAŞOL dedi ki...

Sevgili Grange,

Hoşgeldin,Korkma %100 uyum gösteren herkesle evlenmiyorum:)))

Ama şöyle bir baktım da doğum tarihi falan maşallah bizim Küçük bir aşk masalında ki Erkana pek bir uyuyor..Yani kıssa dan hisse kolayı varken KAÇÇÇÇ!!!:)))

Şaka şaka hazır gelmişken sen kal!!

Sevgiyle Kal

Başak BAŞOL dedi ki...

Bu arada Grange cim yanlış yere yazmışın:)))

gRanGe dedi ki...

hahaha şöle bi durum warki istenmediğim yerde durmam ben diyenlerden diilim zaten.. ben yeterki kalmam gerektiğine inanim dolayısıyla kowsanda pek gidesim yok.. kaçasım ;o bazen gelir korku türerse =)
yanlıs yere yazmam; oda tamamen postun baslıgıyla alakalı yazdıgım esnada o sorunun en buyugu bende mewcuttu mantıklı cumleler kurabildiğime şaşırmak lazım ki en azından bugun okuyunca o halimle yazabildiğime ben sasırdım =)

sende kal ama hep boyle kal =)

SAYAÇ

Sitenizesayac.com